O meni

Nikolina

Moje ime je Nikolina, dobro došli na blog Učite Nemački online. Nadam se da ćete ovde naći korisne informacije, koje će vam pomoći pri učenju.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ja sam po struci nastavnik nemačkog jezika i predajem  nemački u jednoj državnoj školi. Pored toga dugi niz godina držim i privatne časove.

Tokom godina rada sakupila sam mnogo materijala i iskustva u nastavi koje želim već dosta dugo da podelim na internetu. Tako se rodila ideja o stvaranju bloga da bi sve korisne infomacije za učenje nemačkog bile na jednom mestu.

Zasto uopšte želim da vam pomognem?

Tokom učenja stranog jezika možete i sami da sakupite dosta znanja o tome, na koji način se uči strani jezik. No, ako dodatno steknete iskustvo predajući strani jezik, to je savršena kombinacija koja vam daje mogućnost da pomognete drugima kako lakše da savladaju proces učenja.

Kod učenja stranog jezika uvek postoje stvari koje razumemo odmah. Upamtimo ih iz prvog puta  i  primenjujemo ih sa lakoćom.

Ali postoje i oni delovi koji nikad nisu do kraja jasni, koje ne možete da primenjujete u govoru jer vam jednostavno nisu seli kako treba, te vas čine nesigurnim jer niste sigurni ni šta tačno znače ni kako se upotrebljavaju.

Često za takve pojmove ni ne možete tako lako da nadjete objašnjenje.

Ja imam duboku želju da izmedju ostalog pojasnim i takve stvari i nadam se da ću uspeti u tome.

Šta je moj cilj?

Moj cilj je da pomognem svakome ko želi da nauči Nemački jezik, kako za one koji tek počinju, tako i za one koji već uveliko uče nemački bilo u školi bilo da pohadjaju razne kurseve, ali im treba podsticaj za dodatno samostalno učenje.  Takodje želim ovde da ubrojim i one koji žele da polože neki od medjunarodno priznatih ispita, veoma važnih za one koji žele da rade u nekoj od zemalja nemačkog govornog prodručja.

Trudiću se da na blogu bude mnogo lekcija iz oblasti gramatike, vokabulara i konverzacije. Takodje da  sve bude objašnjeno na što jednostavniji način, da biste mogli samostalno da učite iz njih.

Ako imate želju, slobodno ostavite komentar ili postavite pitanje, biće mi veliko zadovoljstvo da ih pročitam i odgovorim na njih.

Nikolina
w. ucitenemackionline.com
e. nikolina@ucitenemackionline.com

 

2 Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Comments are closed